Nieuws

< Terug naar overzicht

Reedyk breidt duurzaam uit

Op donderdag 27 februari 2014 heeft Reedyk een heuglijk feit gevierd. De eerste paal van de nieuwe loods is geslagen. Na ruim 10 jaar plannen maken, voorbereiden, vergunningen aanvragen en keihard werken gaat Reedyk van start met een verdubbeling van het bedrijfsoppervlak.

Het voornaamste doel van deze uitbreiding is het optimaliseren van de mogelijkheid tot ontwikkelen van innovatieve producten en oplossingen om zo klantgerichter en duurzamer te kunnen werken. Met die reden realiseert Reedyk de duurzaamste werkplaats van de Hoeksche Waard.

In het ontwerp van deze nieuwe werkplaats heeft Reedyk veel aandacht besteed aan optimale werkomstandigheden en energie. Onze medewerkers zijn van grote waarde en de prestaties komen voort uit een gezonde en plezierige werkomgeving.

Reedyk uitbreiding - loods - kranen - bouw
De werkplaats krijgt vloerverwarming, verwarmd door middel van aardwarmte. Ook is het pand zeer goed geïsoleerd, zodat het energieverbruik in de winter zo laag mogelijk is en in de zomer het pand gekoeld kan worden tot een aangenaam niveau. Door middel van veel ramen in de gevels en het dak wordt het pand voorzien van veel daglicht. Ook worden er zonnepanelen geplaatst waarmee in meer dan de helft van de energiebehoefte wordt voorzien. 

​Met deze vernieuwingen zorgt Reedyk ervoor dat de klanten nog beter bediend kunnen worden.

Reedyk heeft met de eerste paal ook nog een stuk historie toegevoegd aan het nieuwe pand. Het is een goed gebruik om onder de fundering met de eerste paal een geluksmunt te slaan. Een erfstuk van Dirk zijn overgrootvader, een Willem III gouden tientje uit 1877, is hiervoor gebruikt. De familie Reedijk hoopt dat dit gouden tientje hen voorspoed mag brengen en een goede fundering gaat vormen voor de toekomst van de familie Reedijk en het bedrijf.

Het startsein voor de bouw werd gegeven door de vader van Dirk, Cor Reedijk, die Dirk het ondernemen met de paplepel heeft ingegoten en hem altijd steunt waar hij kan. De eerste paal heeft Cor geslagen samen met zijn kleinkinderen: Kors, Maureen en Sam. De nieuwe generatie waar ze het allemaal voor doen.

Reedyk uitbreiding - loods - kranen - bouw
Reedyk uitbreiding - loods - kranen - bouw Reedyk uitbreiding - loods - kranen - bouw
Reedyk uitbreiding - loods - kranen - bouw
Reedyk uitbreiding - loods - kranen - bouw